ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ένα κλίκ στην εικόνα οδηγεί στο site μου για όποιον ενδιαφέρεται για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Χιούμορ (?)





ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

aaΑργόσχολε ψηφοζητιάνε, που δεν αξίζει να αναφέρω καν το όνομά σου,

Σήμερα βρήκα έναν αρκετά παχύ φάκελο στην πόρτα μου, προερχόμενον από εσένα. Δεν μπήκα καν στον κόπο να τον ανοίξω, αφού συνηθισμένος στις πρακτικές τις δικές σου και του συναφιού σου, γνώριζα από πριν τί περιείχε:

aaaaaα. Προπαγανδιστικά φυλλάδια από το κομματικό μαντρί, το οποίο σε προωθεί επιτρέποντάς σου να χρησιμοποιείς το brand name του.

aaaaaβ. Άλλα προσωπικά σου διαφημιστικά φυλλάδια, που έχουν σα σκοπό να γνωστοποιήσουν σ' εμένα, τον «απολιτίκ», την τεράστια πολιτική σου καρριέρα (προ της οποίας περιμένεις προφανώς να . «ψαρώσω»), τους κοινωνικούς «αγώνες» σου (μέ ή χωρίς γραβάτα) και την «προσφορά σου στον τόπο» («για την Ελλάδα ρε γαμώτο»).

γ. Ένα βιογραφικό σου με τις τρομερές σπουδές σου και με τις εξ ίσου τρομερές επαγγελματικές προοπτικές, που προτίμησες να μην αξιοποιήσεις, ή ακόμα και να θυσιάσεις, για να γίνεις πολιτικάντης και να σώσεις την Ελλάδα.

δ. Μιά επιστολή, όπου με καλείς προσωπικά (παρ' όλο που δεν με έχεις δει ποτέ σου) να ενισχύσω το «κοινωφελές» και «εθνοσωτήριο» έργο σου, ψηφίζοντάς σε στις προσεχείς εκλογές και παραχωρώντας σου μια σειρά από προνόμια, όπως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ξεκούραστους μισθούς στο Ελληνικό κράτος, δωρεάν λιμουζίνα, έξτρα διαμέρισμα στην «επαγγελματική» σου έδρα, την Αθήνα, για να σπιτώνεις τις γκομενίτσες σου, δωρεάν τηλέφωνα, αεροπορικά εισιτήρια κ.λπ. κ.λπ..

Όλα αυτά σε πολυτελέστατο και πανάκριβο ιλλουστρασιόν χαρτί, πληρωμένα από τον φορολογούμενο, στον οποίο έχεις το θράσος να απευθύνεσαι.

Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω από πού βρήκες το θράσος να ψάξεις για προσωπικά μου στοιχεία, όπως το όνομά μου, ή τη διεύθυνσή μου και να τα χρησιμοποιήσεις, για να με προσβάλλεις, δείχνοντάς μου, ότι μέ έχεις βάλει να πληρώνω την επαγγελματική αλληλογραφία σου (τουλάχιστον).

Και μην διανοηθείς να ισχυριστείς, ότι αυτό που κάνεις (η «πολιτική») δεν είναι επάγγελμα αλλά .λειτούργημα, γιατί τότε θα σε ρωτήσω τι εννοείς ως επάγγελμα και τί επάγγελμα ασκούσες μέχρι να γίνεις πολιτικάντης. Προφανώς μια τέτοια ερώτηση θα τη θεωρούσες αδιάκριτη: πώς να μιλήσεις για την ανύπαρκτη επαγγελματική σου ζωή; Πώς να μιλήσεις για το τί μηδενικό υπήρξες πριν αναβαθμιστείς γενόμενος κομματόσκυλο;

Μήπως ήσουν κάποιος αναξιόπιστος πτυχιούχος Ιατρικής (και όχι γιατρός), που αποφάσισε να το ρίξει στην πολιτική πριν χάσει όλη την πελατεία που βρήκε από τον μπαμπά του;

Μήπως ήσουν κάποιος από τους τόσους ατάλαντους κομματικά διορισμένους καθηγητάδες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που τους ξεφτίλιζαν στο αμφιθέατρο ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές;

Μήπως ήσουν αργόμισθος συνδικαλιστής, που προκειμένου να αποφύγει να βράσει στο ίδιο καζάνι με αυτούς, που υποτίθεται, ότι «εκπροσωπούσε» αποφάσισε να πάρει πολιτική «προαγωγή» και να σφηνώσει τη σαπιοκοιλιά του ανάμεσα στα βουλευτικά έδρανα;

Μήπως ήσουν κάποιος επιχειρηματικός «παράγοντας», κάποιος «άνθρωπος της οικονομίας» (λες κι οι υπόλοιποι είμαστε ανοικονόμητοι), κάποιο μπερλουσκονοειδές, που αποφάσισε να πάρει στα χέρια του τις τύχες των «παραγωγικών τάξεων» της χώρας (λες κι οι υπόλοιποι δεν είμαστε παραγωγοί και παραγωγικοί αλλά, μόνο παρασιτικοί καταναλωτές, που χρωστάμε χάρη στους. «αυθεντικούς παραγωγούς»);

Ή μήπως ήσουν κάποιος άχρηστος και ανίκανος λούλης, τελευταίος απόγονος κάποιας νεοελληνικής πολιτικάντικης δυναστείας, που ο μπαμπάς του τόν έχρισε κακήν κακώς «διάδοχο», «συνεχιστή» και κληρονόμο του «ιστορικού» οικογενειακού πολιτικού ονόματος;

Ή μήπως ήσουν κάποιος «τελειωμένος» ηθοποιός, τραγουδιστής, στριπτηζού, αθλητής κλπ.;

Ή μήπως δεν έχεις εργαστεί ποτέ σου;

Επειδή σίγουρα είσαι κάτι από όλα αυτά που περιέγραψα μόλις παραπάνω, έτσι εξηγείται και το θράσος σου να μού πασάρεις στο ίδιο μου το σπίτι το «επικοινωνιακό» σου υλικό, το οποίο είναι πληρωμένο από τους φόρους μου και όχι από τη δική σου φοροασυλία, όπως επίσης πληρωμένα από τους φόρους μου είναι όλα τα εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει (και) αυτή η προεκλογική φιέστα. Φαίνεται ότι για τόσο μεγάλους εθνοσωτήρες σαν εσένα και το συνάφι σου, είναι πολύ δύσκολο μια προεκλογική περίοδος να συμπιεστεί στα ουσιώδη: λίγες χρονομετρημένες εμφανίσεις στο ραδιόφωνο, ή στην τηλεόραση και ούτε ακριβά φέιγ βολάν, ούτε ομιλίες, ούτε άλλες ρωμαϊκές υποδοχές.

Βέβαια καταλαβαίνω, ότι θα φερόσουν πολύ σεμνά άν δεν υπήρχε η «πελατεία» σου, όλο αυτό το θλιβερό οχλοποίμνιο, που τρέχει να γλείψει το χώμα που πατάς και τις ποδιές που κατουράς.

Αλλά εγώ (τονίζω: ΕΓΩ) δεν έχω καμμία σχέση με όλον αυτό το συρφετό, που είναι διατεθειμένος να ελπίσει και να πιστέψει για άλλη μια φορά, εσένα ή οποιονδήποτε άλλον του σιναφιού σου.

Θα μου πείς: «και πού να το' ξερα ότι εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για τα κοινά και για το καλό του τόπου;». Ωραία, δέχομαι, ότι δεν το ήξερες, αφού είσαι συνηθισμένος να σε γλείφουν και να σε υπολογίζουν μόνο και μόνο επειδή αποφάσισες να (αργο)ασχοληθείς με την πολιτική. Τώρα όμως το έμαθες. Έμαθες, ότι ακριβώς επειδή θέλω να ασχολούμαι με τα κοινά (όπως τα εννοώ ΕΓΩ και όχι εσύ), δεν σκοπεύω να εκχωρήσω αυτό το δικαίωμά μου σε κανέναν (και ειδικά σε σένα).

a

Αντιθέτως θα σού κόψω τα ξερά σου αν τολμήσεις να πειράξεις το μικρό πάρκο, που βρίσκεται στη γειτονιά μου και στο οποίο παίζει το παιδί μου, για να το κάνεις πάρκινγκ (και να πάρεις και την πατροπαράδοτη «μίζα» από τον εργολάβο, που θα έχεις συμφωνήσει να το κάνει).

Θα σου φάω το λαρύγγι αν τολμήσεις να οικοπεδοποιήσεις το δάσος, που έχει απομείνει πλάι στον άχρηστο και περιβαλλοντοκτόνο αυτοκινητόδρομο που φτιάξατε, για να «μιζωθείτε» και για να μπορούν οι έμποροι αυτοκινήτων, που σας χρηματοδοτούν κάτω από το τραπέζι, να πουλούν (ακόμα) περισσότερα αυτοκίνητα.

Θα σε φτύσω άν (όπως συνηθίζεις) παρουσιαστείς στον εργασιακό μου χώρο, για να κάνεις τις δημόσιες σχέσεις σου και μού προτείνεις χειραψία με αυτό το μαλακισμένο χαμόγελο που «φοράς» συνήθως: χειραψία κάνω μόνο με τους ανθρώπους που επιλέγω ΕΓΩ να γνωρίσω.

Και για να τελειώνουμε (γιατί πολύ χρόνο σου αφιέρωσα χωρίς να το αξίζεις):

ΕΓΩ δεν είμαι αποτυχημένος σαν κι εσένα, για να (αργο)ασχολούμαι με την πολιτική, με τις δημόσιες σχέσεις, τη «δημόσια» ζωή. Αντιθέτως, προτιμώ να ασχολούμαι με την πραγματική ζωή. Δεν φοβάμαι ούτε την «ακυβερνησία», ούτε όλα αυτά τα σκιάχτρα που φοβάσαι εσύ, επειδή είσαι ανίκανος και σε απασχολεί διαρκώς μην μείνεις «άνεργος».

Είμαι άνθρωπος, που αποδεδειγμένα πατώ στα πόδια μου και δεν έχω ανάγκη κανέναν και ειδικά κάτι παράσιτα και κάτι περιθωριακούς, σαν εσένα. Δεν σε χρειάζομαι για να γίνει η ζωή μου καλύτερη: μέχρι σήμερα αυτό το έχω καταφέρει μόνος μου. Στην πραγματικότητα κανείς δημιουργικός και αυτάρκης άνθρωπος δεν σας έχει ανάγκη. Στην εντελώς υποθετική περίπτωση, που θα αποφάσιζα να ψηφίσω, θα έδινα την ψήφο μου σε κάποιον που:

aaaaα. Να τον γνωρίζω προσωπικά και

aaaaβ. να τον θεωρώ καλύτερό μου.

Όπως καταλαβαίνεις, εσύ ειδικά (αλλά και όλοι σας) δεν πρόκειται να εκπληρώσεις ποτέ αυτά τα κριτήρια.

Ξέρεις πώς σε βλέπω; Σαν σκουλήκι (αν και ξέρω, ότι με αυτό που είπα προσβάλλω τα σκουλήκια). Μού φαίνεται απίθανο, ότι θα ήθελες να ασχοληθείς με την πολιτική αν ήσουν ένας σοβαρός και καταρτισμένος επιστήμονας, ένας καταξιωμένος και ευσυνείδητος επαγγελματίας, ένας «απλά» δημιουργικός άνθρωπος.

Σου επιστρέφω τον φάκελο, που μού έστειλες χωρίς να με γνωρίζεις. Τον έβαλα σε έναν μεγαλύτερο, μαζί με την απαντητική αυτή επιστολή μου.

Σε μια στιγμή συμπόνοιας για σένα, σκέφτηκα, ότι αυτό ήταν καλύτερο από το να χρησιμοποιήσω το «επικοινωνιακό» σου υλικό, για να σκουπιστώ μετά την αφόδευση

(στο κάτω κάτω αφού εγώ το έχω πληρώσει θα είχα κάθε δικαίωμα να το «αποσβέσω»).

Μην διανοηθείς να με ξαναενοχλήσεις. Κάθε επαφή μαζί σου τή θεωρώ προσβλητική για ΕΜΕΝΑ. Συνηθίζω να συναναστρέφομαι τουλάχιστον με ίσους μου.

Σού απαγορεύω να ξαναχρησιμοποιήσεις το όνομά μου, τη διεύθυνσή μου, ή ο,τιδήποτε άλλο στοιχείο μου χωρίς τη συγκατάθεσή μου.

Συνεννοηθήκαμε;???????

Αποτυχημένε !!!!!!


απο e-mail που μου στείλανε και μου άρεσε πολύ..

τα σχόλια δικά σας..


36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Ευρύνοε!Το άρθρο είναι καταπληκτικό!Λέει μεγάλες αλήθειες!
Μπράβο σε όποιον το έγραψε και είχε τα κότσια να αντιμετωπίσει τον κάθε άναξιο όπως ακριβώς είπε Ψηφοζητιάνο .

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Φίλε μου ΕΚΕΙ , δεν υπάρχει ΝΤΡΟΠΉ,δεν υπάρχει ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ! Την αλληλογραφία τους ξανά θα λάβεις,με μια πρωτόγνωρη αναισθησία !
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ - ΚΡΙΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ-ΚΑΠΟΤΕ-ΛΑΟ !

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος γραφής και η χρήση της γλώσσας που αποδίδουν τέλεια τη φτήνια της κατάστασης αυτής. Τέλειο άρθρο.

kakos lykos είπε...

Ν' αγιάσει το χέρι αυτού που το έγραψε!!!
Άι σιχτίρ πια με την Λερναία Ύδρα που λέγεται Ελληνικό Κοινοβούλιο, κεφάλια τα κόμματα στο ίδιο σώμα, σαπιοκοιλιές που κοιτάνε την τσέπη τους, όλοι τους κλέφτες και ψεύτες.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μπράβο email...Ρίχτααα!

Καλημέρα Ευρύνοε
Δεν μπορώ να μπω εύκολα στο μπλογκ σου δεν ξέρω γιατί
και Κορίνα στο δικό σου καθόλου αν μ'ακούς

Τασο χάρηκα για τη Σαββίνα
Φιλιά

korinoskilo είπε...

ολοι επικροτουμε το συγκεκριμενο κειμενο... ποσοι θα το κανουν κοπι και θα το στειλουν πισω στον εκαστοτε ,,ψηφοπαρακαλητη,,?

εμεις τους επιτρεπουμε να μας τα κανουν ... απο μας ξεκιναει

καλα εκανες και το εβαλες μπας και την επομενη φορα παρουν ,,μερικους,, φακελους πισω


@ελιτσα σε ακουω.. εδω ειμαι... και απορισα που εισαι χαμενη :)


καλημερουδια

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτα ρεαλιστικό!

elph είπε...

Μας κάλυψες απόλυτα! Είπες πολύ περισσότερα από όσα θα έλεγα εγώ. Και ξέρεις κάτι; Πολλά από αυτά δεν τα είχα πολυσκεφτεί. Το κείμενό σου μου έδωσε την αφορμή.
Να είσαι καλά! Μαζί σου είμαστε..

Ευρύνοος είπε...

Με τα φτερά της ψυχής

καλησπέρα σου!
αλήθειες που τόσο θέλουμε να τις ξεστομίσουμε αλλά δέν τολμούμε..

μπράβο του κι απο μένα..

χαιρετώ σε..

Ευρύνοος είπε...

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΕΚΕΙ όντως δέν υπάρχει κάν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..
τα κουστούμια ΔΕΝ κάνουν τον άνθρωπο..
κρίμα για όλα..!
χαιρετώ σε..

Ευρύνοος είπε...

Χρωματιστή

καλώς σε..
να είσαι καλά, όλοι απογοητευμένοι είμαστε απο την (πολιτική) πραγματικότητα που ζούμε δυστυχώς..

να είσαι καλά..

χαιρετώ σε..

Ευρύνοος είπε...

kakos lykos

Λερναία Ύδρα δέν λές τίποτα!

χώσε!!

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

ελίτσα

νομίζω οτι το συγκεκριμένο, εκφράζει την κοινή γνώμη και την απογοήτευση που έχει ο κάθε πολίτης αυτού του κράτους..

δέν γνωρίζω γιατί δέν μπορείτε να μπείτε στο μπλόγκ μου.. προφανώς εννοείς το άλλο..
δέν ξέρω.. :(

κι εγώ χάρηκα αν και το ήξερα οτι θα βρεί αμέσως δουλειά.. ;)

ασπασμοί..

Ευρύνοος είπε...

Λ-ένα

σκεφτόμουν αλήθεια ένα ωραίο παρόμοιο κείμενο αντί ψηφοδελτίου στις κάλπες..

απο εμάς ξεκινάει λές;
δέν νομίζω..
είναι βαθύ το πρόβλημα ..
δύσκολα να μιλήσω δημόσια γι αυτό..

άστα ..

καλησπερούδια..

Ευρύνοος είπε...

Τόνια

κι εμένα μου έκανε κλίκ, γι αυτό το έβαλα.. :)

καλησπέρα!

Ευρύνοος είπε...

elph

έβαλα το μέιλ ολόκληρο όπως μου ήρθε..
κι εμένα με κάλυψε τελείως σε όλα τα επίπεδα..
χαίρομαι που το κείμενο γίνεται αφετηρία για περισσότερες , βαθύτερες σκέψεις..

να είσαι καλά κι εσύ..!

χαιρετώ σας..

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Κάθομαι και σκέφτομαι...
οτι σε όποιον δώσουμε να διαβάσει αυτό το κείμενο, θα συμφωνήσει απόλυτα με αυτό.
Αλλά πάλι οι ίδιοι και οι ίδιοι θα γίνουν βουλευτές. Πώς εξηγείται αυτό;
Είτε οι πιο πολύ είμαστε υποκριτές και στην ουσία δεν πιστεύουμε το παραπάνω κείμενο,
είτε γνωρίζουμε προσωπικά και θεωρούμε καλύτερό μας το βουλευτή που ψηφίζουμε.
Υπάρχει βέβαι και ο τρίτος "πόλος",
είναι αυτοί που διαβάζουνε αυτό το κείμενο, συμφωνούν απόλυτα μαζί του αλλά στην ουσία δεν κατάλαβαν τίποτα απο το σκεπτικό του κειμένου.

Το κείμενο ήταν πάρα πολύ καλό.

Η παράγραφος (γ),
"...Ένα βιογραφικό σου με τις τρομερές σπουδές σου και με τις εξ ίσου τρομερές επαγγελματικές προοπτικές, που προτίμησες να μην αξιοποιήσεις, ή ακόμα και να θυσιάσεις, για να γίνεις πολιτικάντης και να σώσεις την Ελλάδα."...,
είναι απο μόνο του μία ανάρτηση
Θα το χρησιμοποιήσω και εγώ...

Το σεντονάκι βοήθειά σου τη νύχτα!

Ευρύνοος είπε...

kaliteros

πόσες φορές το σκέφτηκα κι εγώ, δέν φαντάζεσαι..

άξιον απορίας είναι..
όλοι συμφωνούν και μετά ψηφίζουν (?)

υπάρχει και ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ πόλος!

ο κόσμος ψηφίζει και ΑΥΤΟΙ δείχνουν ότι θέλουν..

αμφιβάλλεις;

τα σεντονάκια καλά είναι..
ελεύθερα..

καλώς ήλθες φίλτατε..

Νηρηιδα είπε...

Σα δε ντρεπεσαι! Πως μιλας ετσι σε καποιον που παλευει για τα ιδανικα του; Τι σημασια εχει αν αυτα μεταφραζονται σε χρηματα;
Που παλευει για εσενα; Τι σημασια εχει που τελικα παλευει ΜΕ εσενα;
Οσο για τα στοιχεια σου...Ελληνας εισαι του ανηκουν και κατσε καλα μη σου τα παρει να μαθεις εσυ!
Κωλοχτυπιουνται για εναν ψοφο(τον δικο μας)κι εσυ τους αποπαιρνεις!
Φτου σου παλιοαναρχικε! Οποιος εστειλε το mail να καει παραυτα προς παραδειγματισμο και συμμορφωση ολων!

Η τρελή είπε...

Μπράβο Ευρύνοε που μας το έκανες γνωστό! Καταπληκτικό κείμενο με βάσιμες και σωστές απόψεις!
Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα λές... εύγε ... αν και μόνοι μας τα διαβάζουμε...

Καλημέρες και καλό βόλι

zoyzoy είπε...

Πολύ καλό το κείμενο ποιός όμως κάθεται να τ'αναλύσει όλα τούτα??
Σταυρώνουμε για κάποιο προσωπικό συμφέρον οι περισσότεροι!!

Καλή Ψήφο και καλό ΣΒΚ να'χεις με φλ θλσσν!!

Ευρύνοος είπε...

Νηρηίδα

δέν ντρέπομαι καθόλου..

αγνώμονες γίναμε όλοι..
δηλαδή, τόσο κόπο κάνουν οι άνθρωποι να μην βγάζουν το κατιτίς τους ε;

Ω ναί!

είμαι αν-αρχικός!!
δηλαδή, δέν είμαι αρχικός αφού έχουμε το στερητικό "αν"..

ασπασμοί..

Ευρύνοος είπε...

Συνονόματη

Μπράβο σε κείνον που το συνέταξε και εκφράζει πολλούς απο μάς..

καλησπέρα σου :)

Ευρύνοος είπε...

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ

δυστυχώς όπως το είπες..

μόνοι μας τα διαβάζουμε.....

καλησπέρα και καλό βόλι σε σένα..

Ευρύνοος είπε...

zoyzoy

ποιός κάθεται;
λίγοι και καλοί..
χαχα

εγώ δέν σταυρώνω.. κυκλώνω.. ;)

καλή ψήφο και καλό Σαβ/κο με χζς σπσμς!!

dhmhtra είπε...

Καλησπέρα ...εχω μείνει άφωνη!

Τόσες αλήθειες μαζί!

Σαν να ακούω το γυιό μου τον fuitako να μιλάει!

Κλό βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Έπρεπε να κρατήσω και να σας δείξω το βιογραφικό ενός υποψηφίου που μου έστειλαν ταχυδρομικώς ( δεν ήξερα αν επιτρέπεται)δεν είχε ο άνθρωπος προσόντα απο κάποιο σημαντικό σχολείο και έγραφε απο το ότι ήταν ψάλτης, οτι , τραγουδούσε σε χορωδία, οτι χόρευε σε σύλλογο, οπτι τελείωσε το τυαδε φροντιστήριο αγγλικών, το τάδε υπολογιστές, έμαθε οδήγηση στο τάδε γραφείο ..γελούσα μια μέρα , τό έδειχνα παντού!

Ευρύνοος είπε...

Δήμητρα

ωραίος ο γιός!!!

καλό απόγευμα!

Ευρύνοος είπε...

αχτίδα

μα είναι απίστευτοι τί σκαρφίζονται και τι πράγματι είναι..

εύχομαι πάντα να γελάς :)

Ανώνυμος είπε...

Πόσες μέρες μπαίνω και διαβάζω και ξαναδιαβάζω την ανάρτηση και ψάχνω και περιμένω και ανακατεύω τη σουπίτσα μου, μπας και μου δοθεί καμιά ευκαιρία, για να γράψω το κατιτίς μου...

Και από ευκαιρίες άλλο τίποτα... Τακτοποιείς το σπίτι σου, ανασαίνει η ψυχή σου και εκεί που κάθεσαι και περιμένεις την όμορφη μέρα που ξεκινάει, να 'σου τα ίδια και τα ίδια. Οι κλίκες, οι κάστες, τα ρουσφέτια που δεν τα δέχεται κανείς αλλά στο τέλος όλοι χωράνε και στοιβάζουν τα ονειράκια τους σε κάτι &^*$#%%^&θέσεις, οι κυρίες με τα ροζ συνολάκια που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ο Ομπάμα με το ειρηνοποιό του έργο...

Χα! Ας γελάσω! Κάποια μέρα - μπορεί να έχει έρθει - κανείς δε θα τους παίρνει στα σοβαρά! Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Το δεύτερο;;; Το βλέπετε;

Ευρύνοος είπε...

Auctor ignotus

τελικά η ευκαιρία δόθηκε..
έτσι ήταν, ετσι είναι και φοβάμαι έτσι θα είναι πάντα..
εκτός αν γίνει επ-ανάσταση ..

η μέρα αυτή δέν έχει έρθει ακόμη πάντως..
βλέπεις, πήραν κάποια ποσοστά και έβγαλαν κυβέρνηση..
η απαξία δέν νίκησε την συνήθεια..

καλώς ήλθες :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ευρύνοε,

Δεν ξέρω αν αυτό που νίκησε για ακόμα μια φορά ήταν η συνήθεια... Αποδέχομαι ότι γίνεται δεύτερη φύση αυτό το περίεργα ενοχικό μας αίσθημα απέναντι στο καινούριο ή στο μη αποδεκτό κοινωνικά, όμως το πρόβλημα είναι σίγουρα βαθύτερο. Το ζήτημα ανακύπτει όταν όλοι το καταλαβαίνουμε μα κανείς δεν πράττει.

Δεν είναι συνήθεια καλέ μου Ευρύνοε, όλο αυτό το πανηγυράκι! Φόβος είναι μήπως χάσουμε τη βολή μας... Φόβος μήπως μας πειράξουν τα συμβιβασμένα ονειράκια μας...

Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

Μάγισσα Κίρκη είπε...

Η επιστολή τα σπάει όμως κατά πόσο γίνονται στην πράξη όλα αυτά;
Κατά πόσο κάποιοι περιφρονούν τους πολιτικούς όταν ο ένας συγκέντρωσε 35% και ο άλλος 43%;
Κατά πόσο κάποιοι άλλοι-κυρίως από τη νέα γενιά-τους θεωρούν πουλημένα τομάρια όταν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία σταύρωναν ψηφοδέλτια βουλευτών στο τσάμπα αντί να τους ρίξουν μια μούντζα για τα 700 ευρώ που πλέον (δεν)παίρνουμε;

Το καλό είναι ότι η επιστολή λέει μεγάλες αλήθειες.
Το κακό είναι ότι τις εφαρμόζουν ελάχιστοι είτε γιατί εκ των πραγμάτων δεν μπορούν είτε γιατί είναι απλώς της θεωρίας.

Τα φιλιά μου! :)

Ευρύνοος είπε...

Auctor ignotus

μπορεί να είναι κι έτσι..

καλημέρα..!

Ευρύνοος είπε...

Μάγισσα Κίρκη

στην πράξη τίποτα δέν βλέπω να γίνεται..
οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου και δέν θέλω ούτε να σκέφτομαι πως έχει χαθεί η ελπίδα..

η επιστολή λέει μεγάλες αλήθειες μα δέν τις εφαρμόζουν..
το γιατί ας το ψάξουμε μέσα μας..
και μην ξεχνάς οτι δέν υπάρχει δέν μπορώ.. υπάρχει δέν θέλω..
μένει μόνο το οτι είναι της θεωρίας..

καλώς βρεθήκαμε..

καλημέρα με τους ασπασμούς μου!:)