ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ένα κλίκ στην εικόνα οδηγεί στο site μου για όποιον ενδιαφέρεται για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία.

Πρόταση του blog μας προς όλα τα Ελληνικά ιστολόγια: Ας το διαδώσουμε από blog σε blog. Ας αποκαλούμε από τώρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία.

Από :http://koukfamily.blogspot.com/Την αφορμή την παίρνω από την παρακάτω επιστολή του κ. Γκαλιμάνη για την ονομασία των Σκοπίων έως το 1944 ως Vardarska (Βαρδαρία),
την οποία λίγο πολύ ίσως όλοι μας έχουμε ακούσει.
Εχω μια πρόταση να κάνω κι αν θέλετε μπορούμε να την τηρήσουμε από εδώ και πέρα όλοι κάνοντας μια νέα αρχή.
Ολα τα Ελληνικά, πατριωτικά ιστολόγια να αποκαλούμε από τωρα και στο εξής τα Σκόπια ως Βαρδαρία ή Βαρντάσκα και τους Σκοπιανούς, Βαρδαριανούς.
Τί λέτε;

Οπως και να το κάνουμε είναι άτοπο να τους αποκαλούμε με το όνομα της πρωτεύουσας τους....
Με την δύναμη του ίντερνετ μπορούμε να το κολλήσουμε και στους ξένους.
Εδώ όλοι τους μας αποκαλούν Greece και Greeks (δηλαδή Γραικία και Γραικούς)!!


Ισως έτσι γίνει μια νέα αρχή......


Όταν δεν τιμούμε τους ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, προδίδουμε την Πατρίδα.


Του Κ. Γκαλιμάνη, Γερμανία.

Ο μεγάλος Άγγλος ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ καθηγητής Νίκολας Χάμοντ,συγγραφέας της ’’Ιστορίας της Μακεδονίας’’, είπε εξοργισμένος, το 1992 προς τον Κίρο Γκλιγόροφ, μεταξύ άλλων:

"Κάνετε παραχάραξη και βιασμό της ιστορικής αλήθειας – ονομάζοντας ‘’Μακεδονία’’ τα Σκόπια, τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία. Τότε, ο τόπος αυτός που ζήτε τώρα λεγόταν "Παιονία" και ήταν κρατίδιο με δικό του βασιλιά.
Οι Παίονες υπήρξαν για ένα μεγάλο διάστημα υπήκοοι των Μακεδόνων.
Σήμερα όμως, οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και Αλβανοί, δεν έχουν ελληνική φωνή και μέχρι το 1944 τα Σκόπια ονομάζονταν ...BARDARSKA"...!

Τα ίδια αριβώς ...βροντοφωνάζουν και 350 ακόμη ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, κορυφαίοι επιστήμονεςαπ’όλες τις άκρες της Γης, με...

πρωτοβουλία και συντονισμό του υπέροχου Φιλέλληνα, διάσημου Αμερικανού καθηγητή της Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο του Berkley, Stephen G. Miller (γνωστό για τους συνεχείς αγώνες του στο ζήτημα της Μακεδονίας) με επιστολή τους προς τον Μπαράκ Ομπάμα, παρακαλώντας τον να επέμβει, πράτοντας τα ...δέοντα, ούτως ώστε:"...να παραμείνει απαραχάρακτη κι αβίαστη η Ιστορία.
Το μικρό αυτό κρατίδιο, στα βόρεια της Ελλάδας, κύριε Πρόεδρε, που τώρα θέλει να λέγεται, παράλογα,
"Μακεδονία", μέχρι το 1944 ονομάζονταν ...BARDARSKA..."

Απαξάπαντες οι ...’’ελληνοφάγοι’’ ανα την Γην, τις γνωρίζουν, αυτές τις αλήθειες, πάρα πολύ καλά. Εκείνο που χρειάζονται, σαν αποστομωτική ’’επισφράγιση’’, είναι το περιβόητο γραμματόσημο, πάνω στο οποίο αυτό, το ίδιο, το συνονθύλευμα των Σκοπιανών,ονομάζει την ...πατρίδα του ...VARDARSKA.

Τα γραμματόσημα αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ της χώρας που τα κυκλοφορείκαι θεωρούνται έτσι, ΕΠΙΣΗΜΑ και ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ Έγγραφά της!

350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ, κορυφαίοι ξένοι επιστήμονες, απ’όλες τις άκρες της Γης,αγωνίζονται για τα δίκαιά μας - κύριοι, πρώην και νυν κυβερνώντες – κι εσείς σπρώχνεστε ποιός θα κάνει ...καλύτερα το ...ΑΝΤΙΘΕΤΟ...!

Γιατί κύριοι (και περισσότερο εσύ κυρία Μπακογιάννη ) στρώσατε ..."κόκκινο χαλί" στον ..."υπουργό εξωτερικών" της ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑΣ, όταν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, αποβιβάστηκε απ’το αεροπλάνο του, που έγραφε πάνω: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ο απανταχού Γης Ελληνισμός δάκρυσε από συγκίνηση για την ευγενή αυτή πρωτοβουλία των 350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, πρωτοβουλία να δικαιωθεί η πατρίδα μας!Κι εσείς κύριοι, πρώην και νυν κυβερνώντες, ματώσατε την ψυχή μας με την απερίγραπτη ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ απέναντί τους..!

Γιατί κύριοι, δεν καλέσατε αμέσως στην Ελλάδα, την ομάδα αυτή των 350 ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, διοργανώνοντας μιά ανάλογη δεξίωση προς τιμήν τους – προσφέροντας στον καθένα κι ένα χρυσό μετάλλιο με την επιγραφή: "Επίτιμος Έλληνας Πολίτης"

Γιατί, εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανεξάρτητα απ’την απαίσια αυτή συμπεριφορά των άλλων, δεν πήρες αυθόρμητα και προσωπικά εσύ ο ίδιος την πρωτοβουλία αυτή;

Πως να ερμηνεύσουμε, εμείς, ο απανταχού Γης απογοητευμένος Ελληνισμόςτην παράδοξα αρνητική συπμεριφορά, ΟΛΩΝ ΣΑΣ, απέναντι στα εθνικά μας συμφέροντα.

Πως να ερμηνεύσουμε και τη φοβερή αυτή ...επιδημία της ...αδιαφορίας που έχει κυριεύσει κι’ όλους τους Θεούς των Ελλήνων, κι αυτών του Ολύμπου κι αυτού του ενός και μοναδικού των μετέπειτα χριστιανών, και δεν σας εμποδίζουν απ’το συνεχές καταστροφικό έργο που επιτελείτε εναντίον αυτής της Πατρίδας - εναντίον του Ελληνικού λαού;

"...Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρεσέφεραν τίποτα εις αυτήν..." (Φ. Νίτσε)

Γιατί ...έλληνες πολεμάτε κι εσείς τους Έλληνες;

Ελλάς σε λυπάμαι...!

Κώστας Γκαλιμάνης
Γερμανία,
Δεκέμβρης 2009
από το Ηπειρος Ελλάς
Αναδιμοσίευση απ'τον Ο.ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

και κατόπιν απο την φίλη zoyzoy..

12 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

"Γιατί ...έλληνες πολεμάτε κι εσείς τους Έλληνες;"

Ελα μου ντε, μπας και μπορείς να μου την λύσεις αυτη την απορία Τρελέ μου;

Ευρύνοος είπε...

Ρίκη

οι λόγοι είναι προφανείς και αν τους ομολογούσα θα βρισκόμουν το λιγότερο με κλεισμένο μπλόγκ..

χαχα

άλλη ερώτηση;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Με κάλυψες πλήρως Τρελέ μου
χα χα

Margo είπε...

Δύσκολα θέματα αυτά Ευρύνοε. Η χώρα μας δε φημίζεται και για την καλύτερη παρουσία στη διπλωματία. Αφού οι ίδιοι αποτυγχάνουν συνεχώς γιατί δεν ζητούν τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν.. με επιχειρήματα και με αποδείξεις την ίδια την ιστορία; Που γνωρίζουν τα θέματα αυτά καλύτερα απ' τον καθένα; Δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα σώζεται πια. Εμείς οι ίδιοι τους έχουμε δώσει το δικαίωμα να λέγονται όπως θέλουν με τη στάση μας ως κράτος.

Καλησπέρα σου :)

Ευρύνοος είπε...

Ρίκη

είδες πώς συνενοούμαστε μια χαρά;
χαχαχα

χαιρετώ σε :)

Ευρύνοος είπε...

Margo

δύσκολα βέβαια..
τώρα πώς κάποιος που μέχρι τα 60 του ας πούμε, τον έλεγαν Βασίλη ξαφνικά θέλει όλοι να πειστούν οτι τον έλεγαν πάντα Θανάση, δέν το καταλαβαίνω..

και μάλιστα, όταν έχει γείτονα που τον λένε Θανάση και του λέει οτι δικαιούται να παρκάρει το αμάξι του στου γείτονα ας πούμε..

γιατί δέν μπαίνει η Πολοεοδομία μέσα να τα κάνει ίσιωμα;

αν το έκανε ένας πολίτης αυτό σε άλλον, αμέσως θα έβγαινε άκρη..

καλησπέρα σου :)

ελιτσα είπε...

Καλησπέρα σας :)

Ευρύνοος είπε...

Αν και καθυστερημένος..

καλησπέρα ελιτσα :)

kastrini είπε...

Δεν θα το σχολιασω καθολου..
Ετσι κι αλλιως, τιποτα δεν αλλαζει..

καλησπερα

Ευρύνοος είπε...

Καστρινή

ότι και να πούμε, αν τα κέντρα εξουσίας έχουν προαποφασίσει, τίποτα δέν θα αλλάξει, εκτός αν αλλάξουμε εμείς..

καλό βράδυ και καλή εβδομάδα :)

Ιωάννα είπε...

Πάντως το Βαρδαρία, είναι πολύ όμορφο ονοματάκι! Γιατί δεν το κρατάνε; :-)

Ευρύνοος είπε...

Έλα μου ντέ..

κι αποπνέει μιά αρχοντιά όντως!!

εκείνοι χάνουν..
θα τους άρεσε μήπως να αλλάξουμε εμείς και να λεγόμαστε Βαρδαρία;

χαχα

καλησπέρα :)