ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ένα κλίκ στην εικόνα οδηγεί στο site μου για όποιον ενδιαφέρεται για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

"Η πατρίδα μας Αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της...."


Το κείμενο εστάλη στο Στέφανο Ληναίο, μαζί με την επιστολή:

Αγαπητέ μου Στέφανε,

Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος.
Στην συμμορία συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»).
Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είνʼ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής):
«Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων».
(Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικόυ έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά:
«Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».

Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».

Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σʼ αυτά απʼ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας:
«Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελυθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.»

Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σʼ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Εκτός πια κι αν όλοι οι Έλληνες, ανώνυμοι και επώνυμοι, έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη ή έχουν (έχουμε) χάσει τα ανακλαστικά μας ως Έλληνες πατριώτες…

  • Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο υψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα, ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα.
  • Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τους προωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεαι η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών!
  • Τρίτον, να προβάλουμε τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του «ΑΡΔΗΝ» για την ΕΛΙΑΜΕΠ, που φαίνεται ότι παίζει τον ρόλο της ραχοκοκκαλιάς απʼ όπου εκπορεύονται οι ειδικευμένες ομάδες των συνωμοτών.
  • Τέταρτον, να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι από έξω, όπως έως τώρα.

Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατʼ εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν ως φαίνεται να μας κάνουν, ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα.

Επειδή γνωρίζω ότι συμφωνείς με αυτές τις απόψεις, σου στέλνω μαζί με το γράμμα αυτό (που αν νομίζεις μπορεί να πάρει δημοσιότητα), μια προσωπική έκκληση προς τους συμπατριώτες μας, με τον τίτλο "Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης".

Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως στην εποχή της Εθνικής Αντίστασης ο κύριος στόχος ήταν η Ελευθερία της πατρίδας και τον καιρό της Αντίστασης κατά της Χούντας η Δημοκρατία, σήμερα που προβάλλουν όλο και πιο πολύ οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, για την ακεραιότητα της πατρίδας μας (κάθε μορφής), ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός.

Σε χαιρετώ με αγάπη,

Μίκης Θεοδωράκης



αντιγραφή απο το αξιόλογο blog Toxotis

36 σχόλια:

Καλυψώ είπε...

αγαπητε Ευρυνοε

εχω μεινει αφωνη!!!
αν ειναι δυνατον...να καψουμε..πεταξουμε...αλλοτριωσουμε οτι ειμαστε,οτι μας χαρακτηριζει σαν εθνος..σαν Ελληνες..

παντως να πω πως αυτη η προσπαθεια δεν ειναι καινουργια..η τακτικη δεν ειναι νεα αλλα μεσα στα πλαισια μιας προσπαθειας να γινουμε ολοι απλες μαζες χωρις φωνη..

μας θελουν αθεους...απατριδες..αφυλους..
στερουν απο τα παιδια μας την αληθινη γνωση..μας αποξενωνουν απο την ιστορια μας..προσπαθουν να σβησουν την μνημη μας..

λαος χωρις μνημη,χωρις να ξερει την ιστορια του ειναι λαος καταδικασμενος..

αναρωτιεμαι πραγματικα τι περιμενουμε απο αυτα τα φερεφωνα-μαριονετες που μας κυβερνανε..

δεν περιμενω τιποτα..αν ειναι να μαθω κατι στα παιδια μου..θα το κανω μονη μου..
δεν ειναι η δικη μας γενια ο στοχος τους..πολυ αργα..αλλα οι επομενες..

ας μην τους κανουμε λοιπον την χαρη
εχουμε δυναμη φτανει να την πιστεψουμε..

δεν ειμαι ουτε φανατικη καμιας θρησκειας..ουτε ρατσιστρια..ουτε εθνικιστρια..ουτε τιποτα

αρνουμαι και κατηγορω καθε ταμπελα που μου στερει την πρωτιστη ιδιοτητα μου..ΑΝΘΡΩΠΟΣ..

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
η ελευθερια και η ανθρωπια ας ειναι η σημαια...!!!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Διαπίστωση 1η)
Όποιος έχει αντίθετη άποψη απ' την κυβέρνηση είναι προδότης εθνικιστής και νοσταλγός της Δεξιάς..
Διαπίστωση 2η)
Αν έστελνες εσύ αυτή την επιστολή Ευρύνοε θα σου έβγαζα το καπελο
Απ τον κ.Μίκη είναι άκρως προσβλητική για μένα και μου χαλάει και την αισθητική μου...
Σε φιλώ στο κούτελο :)))

Ευρύνοος είπε...

ΚΑΛΥΨΩ

μην λές για σημαίες..
θα χαρακτηριστείς εθνικίστρια.. χαχα

περισσότερα για σημαίες εδώ..

http://otrelostouxwriou.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html

θαύμασε τους δημόσιους λειτουργούς μας και τις απόψεις τους..

τι άλλο να πώ;
τα λένε μόνοι τους καθώς βλέπεις..
κι όμως, ο κόσμος τους ψηφίζει..
να πώ αυτό που είχε πεί ο Αινστάιν για το σύμπαν και την ανθρώπινη βλακεία;

δέν το λέω..

χαιρετώ σε :)

Ευρύνοος είπε...

ελιτσα

εγώ στέλνω "επιστολές" πρός άγνωστον παραλήπτη όπως μπορώ.. και με όποιον τρόπο..

το οτι την έστειλε ο Μίκης, δέν με απασχολεί, με απασχολεί ως προς το περιεχόμενο..

όποιος βέβαια έχει αντίθετη άποψη και απο την δεξιά, είναι πασόκος και εγκάθετος..

όταν όμως κάποιος είναι αντίθετος απο όλα αυτά τα "λουλούδια" της βουλής, τότε τί είναι;

μακάρι να απουσίαζαν οι ταμπέλες απο τις ιδέες.. μα γίνεται;

ασπασμοί :)

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Τί θα ήταν? Μή σκάς κάπου θα τον έχουν κατατάξει κι'αυτόν...
(Μαϊμου) τρομοκράτη, (μαϊμου )αναρχικό!
Και πιστεύω να ξέρεις ότι συμφωνώ με μιά καθολική αποχή..

Χα! πρόλαβαν όλοι και καπέλωσαν τις ιδέες...

Σας χαιρετούμε

Ευρύνοος είπε...

Έτσι!!

αντιχαιρετούμε :)

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μη φοβασαι τον Ελληνα Τρελε
Ο Ελληνας δεν εχασε την εθνικη του συνειδηση 400 χρόνια μαυρης σκλαβιας
Στην Κρήτη, οι κατακτητες Βενετοι κατακτήθηκαν απο τους κατακτημένους Κρητικους και ενσωματώθηκαν στο σύνολο μιας επαρχίας....
Οσο τώρα για όλες αυτές τις παπαρες που δημιουργουν οι ανόητοι αριστεροι, υποτίθεται δημοκράτες, που όποιον αγαπα τον τόπο του τον λένε εθνικιστη η ρατσιστη ,μη φοβασαι φίλε μου
Μόδα ειναι και θα περάσει

zoyzoy είπε...

Τέτοια φίδια κουβαλάμε στον κόρφο μας??
Και τους έχουμε και τους πληρώνουμε κιόλας??
Μια εκκαθάριση δεν μπορεί να γίνει σ'αυτά τα υποκείμενα?
Μια άποψη είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!
Την καλησπέρα μου και τα θαλασσινά μου!!

irizaar είπε...

δυστυχώς παιδιά υπάρχουν και κέντρα όπως το CDRSEE και το SECI που χρηματοδοτούνται από τον Τζωρτζ Σόρος που μάχονται για τον εθνομηδενισμό μας. Όχι δεν ανήκω στον χώρο της δεξιάς, απλά διαβλέπω τις προθέσεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης να μας κάνουν όλους σούπα ώστε να μην έχουμε συγκεκριμένη ταυτότητα, κάτι που είναι θεμελιώδες δικαίωμα μας.

OOO είπε...

Tο «εθνικόμετρο» ξανάρχεται.

Oτι σημαίνει Έλληνας προσδιορίζεται με βάση τον «ανθέλληνα». Παλιά ιστορία. Στην Ελλάδα, υπήρχαν πάντα οι «πατριώτες», οι γνήσιοι Έλληνες, και οι «προδότες», οι ανθέλληνες. Κάτι διαφορετικό από τη διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους. Γιατί με βάση κλασικά κριτήρια εθνικού προσδιορισμού –γλώσσα, καταγωγή, ιστορία, κουλτούρα- δεν ήταν ορατή ούτε αυτονόητη αυτή η διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες-Έλληνες και Έλληνες-μη Έλληνες.
Με την 4η Αυγουστου,με τον εμφυλιο,με την δικτατορια του 1967,
ειμουνα ανθελληνας.
Κι τωρα τι γινεται?
Κραταει καποιος το εθνικομετρο και δεν το πηρα ειδηση?

Maria είπε...

Καλησπέρα, "εθνικόν είναι το αληθές" και το αληθές θα παραμείνει. Τα υπόλοιπα θα μείνουν θλιβερές αναμνήσεις αριστερών (θα θελαν) κυριών της αθηναικής μπουρζουαζίας.

Μαρία Νεφέλη - η μπλόγκερ που υφίσταται διώξεις από το μπλογκικό κατεστημένο, -)

(... πλάκα κάνω για να κρύψω την ντροπή μου..)

Ευρύνοος είπε...

Ρίκη

τον Έλληνα δέν τον φοβάμαι, τον αφεντικό του φοβάμαι..

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

zoyzoy

τόσα χρόνια δέν το ξέρεις τί κουβαλάμε στην πλάτη μας και στον κόρφο μας;

εκκαθάριση, μεγάλη κουβέντα..
αλλαγή εκ βάθρων χρειάζεται..

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

irizaar

καλώς σε..

εγώ δέν ανήκω πουθενά αλλά δέν σημαίνει οτι πρέπει να σιωπώ, όπως κι εσύ..
πές ελεύθερα την γνώμη σου..
ελπίζω να τους χαλάσω την σούπα εγώ και όσοι μπορούμε περισσότεροι..

καλώς βρεθήκαμε, χάρηκα που σε γνώρισα, θα τα πούμε :)

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

AdeGia

εθνικόμετρο;

πάντα τρωγόμασταν φίλε μου..
πότε άλλαξε αυτό;
μα όχι και απο ψηφισμένους δημόσιους λειτουργούς να ακούγονται τέτοιες "ομορφιές"..

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

marianefeli

καλησπέρα και σε σένα..
έχεις κι εσύ προβλήματα με το κατεστημένο;
σε κυνηγούν;

μα γιατί;
μήπως εξέφρασες αντίθετη άποψη απο τους δημόσιους λειτουργούς μας ;

χαιρετώ σε :)

Ανώνυμος είπε...

Ο θεοδωράκης είναι από τούς ελάχιστους νεοέλληνες λόγιους πού δέν φρόντισε νά "εκσυγχρονιστεί" εγκαίρως γιά ν απολαμβάνει όλων τών γνωστών προνομίων..σήμερα άν δέν πείς καί κάτι εναντίον τής πατρίδος σου τί σόι μοντέρνος ανθρωπος είσαι;τρομάρα τους!

Ευρύνοος είπε...

Ναντιέζντα

πές το ψέματα..

καλό βράδυ :)

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Νομίζω είναι υπερβολικός, δεν κατάλαβα τι ακριβός φοβάται,
μην αλλάξει αυτό που νιώθουμε- πιστεύουμε και είμαστε? Αυτό δεν αλλάζει, ρέει μέσα στο αίμα και κάθε παρέμβαση φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, μας ταρακουνά και μας ενώνει.

Καλό Σαββατοκύριακο

Crux είπε...

Επειδή όμως για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα πρέπει να ακούμε και την αντίθετη άποψη πρώτα,όποιος θέλει κάνει μια επίσκεψη και εδώ http://jungle-report.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Crux είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη παρεξήγηση και παρερμηνεία στα λόγια της.

Crux είπε...

Ευρύνοε επειδή πιστεύω ότι θα μελετήσεις το θέμα σε βάθος αν θες ρίξε και μια ματιά απο εδώ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4553539

Δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα.Όμως εδώ πρόκειται για ακροδεξιά προπαγάνδα στα οποία οι περισσότεροι πέσαμε θύματα και πρέπει να δραπετεύσουμε.
Η Δραγώνα ΔΕΝ λέει αυτά που ισχυρίζονται.Απλώς το λάος προσπαθεί με κάθε ύπουλο μέσω να πλήξει τη κυβέρνηση εξαιτίας των καινούριων μέτρων που παίρνει και δεν τους συμφέρει όπως αυτό τον μεταναστών στην Ελλάδα και της ψήφου.Μία κυβέρνηση την οποία επαναλαμβάνω δεν υποστηρίζω αλλά οφείλω προτού κατηγορώ να αναζητώ και να ψάχνω.

Ευρύνοος είπε...

Κωνσταντίνε

υπάρχει ένα ρητό που λέει "λέγε λέγε το κοπέλι, κάνει τηυν γριά και θέλει".

η αλήθεια είναι οτι ΑΝ είναι αυτό το περιεχόμενο της επιστολής, θέλει πολύ ψάξιμο πρός κάθε πλευρά..

χαιρετώ σε :)

Ευρύνοος είπε...

Crux

θέλω κάποιο χρόνο να μελετήσω τα τεκτενόμενα..
βλέπεις, η πληροφορία, είναι θάλασσα σήμερα στο διαδίκτυο.

ΑΝ έκανα πατάτα, απλώς, δέν θα ξανακάνω αναδημοσίευση χωρίς έλεγχο γενναίο..

σε ευχαριστώ, να είσαι καλά :)

υγ: κανένα κόμμα δέν με αντιπροσωπεύει και κανένα δέν αντιπροσωπεύω..

Crux είπε...

Το γνωρίζω πολύ καλά Ευρύνοε ότι δεν είσαι εξαρτημένος από κανέναν.Μελέτησε όσα σου έστειλα με την ησυχία σου.

ξωτικό είπε...

Το θέμα θα το ψάξω λίγο περισσότερο μου έχουν έρθει και κάποια μέιλ σχετικά αλλά τώρα μπήκα για να σου πώ να ξαναπεράσεις απ΄το σπίτι μου( έχω ανοίξει κι άλλο φύλλο !!)

Ευρύνοος είπε...

ξωτικό

κι εγώ στο ψάξιμο είμαι..
θέλει χρόνο είναι η αλήθεια..

κι άλλο φύλλο;
άλλη φορά να ανοίξεις κουρού.. είναι σούπερ..
αστειεύομαι.. :)

να είσαι καλά :)

Phivos Nicolaides είπε...

Κατ' αρχή πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ελληνισμός είναι πάνω απ' όλα, πολιτισμός και δεν μπορεί εύκολα από κανένα να πληγεί. Οφείλω, να ομολογήσω επίσης, ότι μου άρεσε η προσέγγιση του Crux ο οποίος νηφάλια, προσπαθεί να πείσει με επιχειρήματα. Να 'στε όλοι καλά παιδιά και πάνω απ' όλα ο πολιτισμός μας, ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί κανένα.

ξωτικό είπε...

αν δεν έχεις ήδη την επιστολή της στον Θ και την απάντησή του
θα την βρείς εδώ . βάλε και την συνέχεια...και ..καλή συνέχεια.

ξωτικό είπε...

εδώ εννοούσα

http://www.antibaro.gr/node/1009

Ευρύνοος είπε...

Φοίβο

καλώς σε..

το "πάνω απ'όλα" ενέχει κινδύνους θα έλεγα.. το οτι αγαπάμε την πατρίδα μας δ'έν θα πρέπει να σημαίνει οτι είναι πάνω απο άλλους τουλάχιστον ώς έθνος εννοώ..

κι εγώ έλαβα πολύ σοβαρά το σχόλιο του Cruc και προσεχώς έρχεται η συνέχεια με την βοήθεια του ξωτικού..

ο πολιτισμός μας δέν έχει τίποτα πράγματι να φοβηθεί παρα μόνο εμάς..

καλησπέρα :)

Ευρύνοος είπε...

ξωτικό

ευχαριστώ για την συνέχεια που θα ακολουθήσει με νέα ανάρτηση βασισμένη στο σχόλιο σου..

καλησπέρα :)

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι στον εαυτό μας Ευρυ είναι πολύ σημαντικά. Εγώ ποτέ δεν πίστεψα και ποτέ δεν θα πιστέψω το οτιδήποτε έχει γραφτεί για αυτή την κυρία, επειδή πολύ απλά δεν έχω διαβάσει τι γράφει. Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ποιος και γιατί; και φυσικά το ποιο σημαντικό: Πόσο φιλτράρουμε όλα όσα ακούμε και πόσο πρόθυμοι είμαστε να πιστέψουμε όλους όσους τα λένε;

Αυτό φίλε Ευρυ δεν είναι σε καμία περίπτωση αιχμή για σένα, είναι αιχμή για όλους μας. Γιατί εγώ μπορεί να μην την πάτησα αυτή την φορά, αλλά την έχω πατήσει άλλες.

Βέβαια επειδή δεν το έχω ψάξει το θέμα μπορεί η αλήθεια να κρύβεται στην ανάρτηση σου και στην "επιστολή"...

Αν και να σου πω την αλήθεια, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά στην ζωή μας πόσο αξία έχουν αυτά που έχουν πει κάποιοι όσο μεγάλοι και εαν ήταν. Πόσο αλήθεια είναι αυτά που είπαν κάποιοι όσο σπουδαίοι και αναγνωρισμένοι και εαν ήταν ή είναι...

Lykos
...

Ευρύνοος είπε...

Bubu

hi..

Ευρύνοος είπε...

Λύκε

τελικά είναι μία ιστορία δίχως τέλος απο ότι κατάλαβα και είναι ανώφεςλο να την συνεχίσω..
είπα πιό πάνω άλλωστε οτι δύσκολα θα ξανακάνω αναδημοσίευση απο οτιδήποτε εκτός αν το διασταυρώσω πρίν..

τα σχόλια είναι εδώ, δημοκρατικά να ψάξουν όλοι τα λινκ που εβαλε ο φίλος Crux και το ξωτικό..
έλεγα να βάλω νέα ανάρτηση ως συνέχεια αλλά τελικά το μετάνιωσα.. δέν θέλω να κουβαλάω το νερό κανενός..
καλύτερα ας ψάξουμε όλοι το λάθος και το σωστό και το τι είπε ο καθένας..

βέβαια το σωστό και το λάθος, πάντα εξαρτώνται απο του καθενός τις θέσεις και τις ιδέες..

αν δέν την πατήσουμε άλλωστε δέν μαθαίνουμε ε;
"ουδείς άσφαλτος" που είπε η γνωστή τραγουδίστρια.. ή μήπως δέν το είπε;

παραιτούμαι..

καλησπέρα φίλε μου :)

Αιθεροβάμων είπε...

Κακό πράγμα ο "ξερολισμός"... επικίνδυνη η ημιμάθεια.
Μεγάλη η σημασία της Παιδείας.
Η σημασία και η πραγματική έννοια των λέξεων επίσης σημαντική φίλοι μου.
Επειδή δεν φταίμε αν δεν μας έδωσαν σωστή παιδεία (ώστε να αντιλαμβανόμαστε τι τρέχει γύρω μας)και τον ρόλο αυτό τον έπαιξαν τα ΜΜΕ, ποτέ δεν είναι αργά.

http://www.davlos.gr/webfiles/id.php

Η Γνώση θέλει υπομονή και θέληση...