ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ένα κλίκ στην εικόνα οδηγεί στο site μου για όποιον ενδιαφέρεται για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Ουγγαρία: «Από Το ΟΧΙ στο ΔΝΤ, στην Οικολογική Καταστροφή. Τυχαίο Άραγε..;»

Αρχές Σεπτεμβρίου 2010: Στις Ελληνικές και Διεθνείς Ιστοσελίδες και μπλογκς, άρχισε να φαίνεται μια ακτίνα Ελπίδας, μια και υπήρχαν κάποιοι που είπαν ένα Όχι σε εκείνους που μονόδρομους μας δείχνουν.. Σ’ εκείνους που προσπαθούν τις Ζωές σε μια γκριζόμαυρη να βάλουν λογική..

Ένα ΟΧΙ, τόσο σημαντικό όσο και κάποιων άλλων, που πρόγονοί μας είναι, όταν στη μαύρη νύχτα του Φασισμού, τότε που το σκοτάδι των Γερμανών πάταγε με τη μπότα όλη σχεδόν την Ευρώπη, είπαν ΟΧΙ στα θεριά..

Κι έδωσαν Ελπίδα, σε όλο τον τότε Ελεύθερο Κόσμο.. Μια και έδειξαν πως μια μικρή χώρα, μπορεί σαν έχει ψυχή, τους αριθμούς να ακυρώσει, τη μάχη να δώσει, και να κερδίσει.. Και θαυμάστηκαν από όλους, που μιλούσαν για του Έλληνες, που ξέρουν να πολεμάνε..
Και το πλήρωσαν..

Με την κατοχή, με τον εμφύλιο, με τα δάνεια που μας πήραν οι κατακτητές και δε μας τα δώσαν ποτέ.. Μόνο μας ζητούσαν κι άλλα, και μας ζητάν ακόμα.. Στη διαθήκη του, ο Χίτλερ κατηγορούσε το Μουσολίνι, πως με την επίθεση του στην Ελλάδα, του στέρησε το χρόνο να πάρει τη Μόσχα.. Και συνακόλουθα τον πόλεμο.. Εμάς θένε να μας κάμουν να το ξεχάσουμε..

Κάποιοι όμως, κάπου, θυμούνται.. Αυτοί οι ίδιοι είναι που τώρα μας χλευάζουν, όλοι εκείνοι που τόσο εύκολα γνώμες αλλάζουν, αυτοί οι ίδιοι που τις «αγορές» αποτελούν, αυτοί οι ίδιοι που μας δανείζουν με το αζημίωτο..

Μα και σήμερα, κάποιοι είπαν ένα άλλο ΟΧΙ στα Διεθνή θεριά, και στα όρνια των «Αγορών», που σαν ύαινες αλυχτάνε ζητώντας κι άλλα ευρά, ζητώντας κι άλλο αίμα απ’ τους λαούς, χαρίζοντας απλόχερα τη δυστυχία και τη δυσωδία τους στου κόσμου τα πέρατα..

«Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα… «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί – η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη – με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια – να ‘τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως – αμέσως μόνο για φέτος!»


Αυτά είναι κομμάτια από το άρθρο του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ: «ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ».

Αυτά διάβαζαν οι Ελεύθερες ανά τον κόσμο ψυχές και χαμογελούσαν, κι ένιωθαν μέσα τους να ανατέλλει της Ελπίδας το Φως, και να κατανοούν πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι..

Αυτά διάβαζαν των επικυρίαρχων τα τσιράκια και τρέμανε μην τυχών και οι «δικοί» τους πολίτες απαιτήσουν, τις τράπεζες και τους τοκογλύφους τους Διεθνείς να φορολογήσουν..

Θέλει κότσια να πεις ΟΧΙ σε αυτά τα τέρατα.. Κι ένα τίμημα να είσαι έτοιμος να πληρώσεις..


5 Οκτώβρη 2010:Μια άλλη είδηση, από την ίδια χώρα..


«Τεράστια οικολογική καταστροφή στην Ουγγαρία

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και τουλάχιστον 120 άλλοι τραυματίστηκαν από τη διαρροή της κόκκινης τοξικής λάσπης από τις δεξαμενές του εργοστασίου αλουµινίου Αjkai Τimfoldgyar Ζrt, 165 χλμ δυτικά της Βουδαπέστης. Η κυβέρνηση κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις επαρχίες της χώρας.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε την Τετάρτη ανησυχία ότι η τοξική λάσπη που διέρρευσε από εργοστάσιο παραγωγής αλουμινίου στην Ουγγαρία θα μπορούσε να προκαλέσει οικολογική καταστροφή και σε άλλες χώρες. Η Ουγγαρία ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση απορρύπανσης θα διαρκέσει έναν χρόνο.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Τζο Χένον, δήλωσε την Τετάρτη: «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά ότι η καταστροφή θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα». Πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν η καταστροφή λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αλουμινίου υπολογίζεται ότι έχουν διαρρεύσει ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες κυβικά µέτρα τοξικών λυµάτων, τα οποία αφότου έσπασαν ένα φράγµα και αναµείχθηκαν µε νερά από βροχοπτώσεις, μολύνοντας ήδη τον παραπόταµο του Δούναβη, ποταµό Μαρτσάλ µε αποτέλεσµα να κινδυνεύει µε µόλυνση και ο ίδιος ο Δούναβης.

Οι τόνοι της κόκκινης τοξικής λάσπης κατέκλυσαν ταχύτατα τα χωριά γύρω από το εργοστάσιο Αjkai Τimfoldgyar Ζrt ενώ ειδικά στο Κολοντάρ, το ύψος της λάσπης ξεπέρασε σε μερικά σημεία τα δύο μέτρα.

«Ευτυχώς, τα αποθέματα πόσιμου ύδατος, τα οποία βρίσκονται πολύ πιο βαθιά, δεν επηρεάστηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό κ. Βίκτορ Ορμπαν.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τέσσερα άτομα, δύο ενήλικες και δύο παιδιά, ανάμεσα τους και ένα βρέφος, δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, Γκιόργκι Μπακόντε. Επιπλέον, έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, πρόσθεσε. Και από τους 123 τραυματίες, οι 62 εισήχθησαν στο νοσοκομείο, και οι οκτώ είναι ακόμη σε σοβαρή κατάσταση, είπε.»


Ούτε ένα μήνα μετά το ΟΧΙ λοιπόν, η οικολογική καταστροφή..

Τυχαίο..; Ίσως και να είναι, μόνο που όσοι ασχολούνται με καταστάσεις που αφορούν τη Ζωή, ή έστω με Διεθνή γεγονότα, γνωρίζουν, ότι η έννοια του τυχαίου, απλά δεν υπάρχει..

Τι σημαίνει το τυχαίο;

«-α, -ο επίθ. (Κ -α, -ον) αυτό που γίνεται κατά τύχη, απρόβλεπτος: τυχαίο περιστατικό»

Είναι τόσο τυχαίο, τόσο απρόβλεπτο, όσο ότι το ΔΝΤ εξαθλίωσε τις ζωές των Ούγγρων σε μερικά χρόνια.. Όπως είχε κάνει και στην Αργεντινή, μα και όπου αλλού πήγε..

Τόσο τυχαίο, όσο ότι Σοσια-ληστές και καλά, ήταν αυτοί που σε εκείνες της χώρες το έφεραν.

Τόσο τυχαίο, που κι εδώ κάτι τύποι που λένε ότι είναι Σοσια-ληστές, άλλα έλεγαν πριν κλέψουν τις ψήφους του λαού, κι άλλα κάνουν.. Σαν το «Σεμνά και ταπεινά» των προηγούμενων, για να θυμόμαστε..


Τόσο τυχαίο όσο το ότι όπου πάει το ΔΝΤ, οι άνθρωποι πεθαίνουν, μια και έχει αποδειχτεί ότι το προσδόκιμο επιβίωσης πέφτει 5-8 χρόνια.. Υπάρχουν στατιστικές και για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που αυξήθηκαν είδη 50% και μπορεί και παραπάνω..

Τόσο τυχαίο όσο το ότι από τα 127 νοσοκομεία της Ουγγαρίας, μόνο 27 συνέχισαν να είναι κρατικά μετά τη λαίλαπα των ΔΝΤούδων και των ξεπουλημένων εκπροσώπων τους (τοπική κυβέρνηση και καλά).

Τόσο τυχαίο όσο και το ότι οι παραλήψεις της ΒΡ όσον αφορά την ασφάλεια, έναν ωκεανό μόλυναν.. Και κανένας σχεδόν δε μιλά πια γι αυτό..

Όσο τυχαίο όπως το ότι με την κρίση που δημιουργούν στην Ευρώπη, μα και παγκόσμια, οι απολύσεις αυξάνονται, και τα μέτρα ασφαλείας στα χαρτιά μένουν..

Και να είναι «τυχαίο» λοιπόν, μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί..

Και να καταλάβουμε πως είμαστε σε Πόλεμο!

Μα δε χρειάζεται ούτε φόβος, ούτε ανησυχία, μηδέ παραίτηση και κατάθλιψη.

Μια και μέσα μας ξέρουμε, όπως ξέρουν κι αυτοί, κι ας λυσσάνε..

Πως στο τέλος ότι και να κάνουν, όσες μάχες κι αν κερδίσουν,

Θα χάσουν..

Μια κι όση δουλειά κι αν χρειάζεται,


Στο τέλος,

Πάντα βγαίνει,

Ο Ήλιος!


Και τα σκοτάδια,

Το Φως,σκορπά!


σημ: μόλις πληροφορήθηκα την είδηση της καταστροφής στην Ουγγαρία, αμέσως σκέφτηκα τα ίδια με τον φίλο Νεφελοβάτη που έγραψε το άρθρο..


πηγή εδώ

10 σχόλια:

Greek Rose είπε...

Σκέφτηκα το ίδιο κι εγώ!
Είμαστε πολλοί που η σκέψη μας είναι συντονισμένη!
Βέβαια θα νικήσουμε αλλά θα χυθεί αίμα.
Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με την Ελληνική φυλή όπως έχει αποδείξει η ιστορία.
Ευρύνοε καιρό τώρα έχω την διαίσθηση πως θα κάνουν μεγάλο σεισμό όταν τους εξυπηρετεί.
Είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να εξαθλιώσουν τον λαό μας

Καλημέρα:)

Ευρύνοος είπε...

Greek Rose

κι εγώ έχω διαόσθηση οτι έρχεται κάτι "κακό" στον τόπο μας..

και όσο δέν αντιδρούμε, δέν έρχεται..
να είσαι σίγουρη οτι όταν αντιδράσουμε δυνατά, τότε θα συμβούν όλα..
αλλιώς δέν ενοχλούνται μιά και περνούν όλα όσα θέλουν..

το τι θα συμβεί, μπορεί να είναι πόλεμος έσω-έξω, "φυσική" καταστροφή, μέχρι εμφάνιση "εξωγήινων"..
αλλά δέν πρέπει να λέω γι αυτά μην με χαρακτηρίσουν "κάπως"..
χαχα

το μόνο που ΔΕΝ με απασχολεί..

καλημέρα :)

akrat είπε...

όλα μέσα...

τυχαίο πάντως.... βρωμάει...

tzonakos είπε...

Εκπληκτικό.
Σε κάνει να σκέφτεσαι περισσότερο για το τι "τυχαία" γεγονότα μπορεί να συμβούν αλλα και γιατι και πώς οι κυβερνήσεις παίρνουν πολύ σκληρά μέτρα για τους πολίτες τους.
Η απειλή της γρίππης πέρσι μας αλάφρωσε τις κρατικές τσέπες και οχι μόνο, απο πολλά εκατομμύρια ευρώ, ισως και δις.
Τωρα εχουμε απειλή τοξικών.
Αυριο ισως εχουμε διαρροή ραδιενέργειας στη Βουλγαρία.
Μετά μια προβοκάτσια με τους Σκοπιανούς ή τους Πομάκους.
Μετά θα μολυνθεί το γάλα, θα χρεωκοπήσει η μεγαλύτερη μας Τράπεζα, θα σκάσει κανα επεισόδιο τύου Ιμια, κλπ κλπ και να σκεφτείς οτι το υπέδαφος στην Βοιωτία ειναι εδω και δέκα χρόνια μολυσμένο στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα και οι καρκίνοι εκει εχουν εξαπλασιαστεί.
Πρέπει να το βάλω καλά στο μυαλό μου οτι έχουμε ήδη πόλεμο.
Ειναι θλιβερό αλλα ετσι ειναι.

D.Angel είπε...

Και που σαι ακόμα!
Να δεις πόσα "τυχαία"
θ ακολουθήσουν!
Οπως λέει και ο Τζονάκος
Εχουμε πόλεμο!
Φιλιά πολλά και καλά κουράγια

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα φίλε μου.

Το κακό είναι είδη εδώ.. Όλη αυτή η καταχνιά που τις ζωές μας σκοτεινιάζει..

Και θα συνεχίσει να το κάνει, όλο και περισσότερο, όσο τους αφήνουμε..

Μόνο τυχαία δεν είναι όσα γίνονται.. Όσο παρακολουθεί, όσο ψάχνει κανείς λίγο για το τι γίνεται γύρω μας, αν ανατρέξει στις ιστορίας, μα και σε άλλες διδαχές, είναι πολύ εύκολο να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα..

Χαίρομαι που το αναδημοσίευσες :)

Καλό Ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε!

Ευρύνοος είπε...

akrat

όλα μέσα..

άστα..

Ευρύνοος είπε...

tzonakos

έτσι..
έκανες πλήρη ανάλυση της τρομολαγνείας που διασπείρουν οι τύποι αυτοί του συστήματος..

πόλεμος είναι..
ας το παραδεχτούμε..

και μάλιστα με αόρατους εχθρούς..

Ευρύνοος είπε...

Αγγελική

το ξέρω..
το διαισθάνομαι..

ναι, πόλεμος..

καλό βράδυ..

Ευρύνοος είπε...

Nefelovatis

έτσι είναι και κάθε μέρα το βιώνουμε και περισσότερο..

εγώ ευχαριστώ που τυγχάνει να έχουμε κοινές ανησυχίες και το έγραψες..

καλό βράδυ φίλε μου και καλή Λευτεριά..