ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ
ένα κλίκ στην εικόνα οδηγεί στο site μου για όποιον ενδιαφέρεται για στέγη, ντουλάπα, κουζίνα..

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ένοπλοι αλλοδαποί στην Ελλάδα!

Ένοπλη δύναμη στέλνει η Ε.Ε. στον Έβρο!Για πρώτη φορά μετά τον Β’ ΠΠ αναπτύσσονται και επίσημα ξένα ένοπλα τμήματα στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα θα αναπτυχθεί μια δύναμη περίπου 300 ενόπλων ειδικά εκπαιδευμένων στην φύλαξη συνόρων οι οποίοι θα προέρχονται από διάφορες χώρες της ΕΕ.


Είναι επίσης η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σώμα θα αναπτυχθεί σε χώρα της ΕΕ από τότε που δημιουργήθηκε το σώμα σύμφωνα με τον κανονισμό 863/2007 της 11ης Ιουλίου του 2007. Η RABIT (Rapid Border Intervention Teams) έτσι όπως ονομάζεται η ειδική αυτή μονάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ασκήσεων Πορτογαλία Σλοβενία και άλλες χώρες της Ε.Ε.  και θα αφιχθεί στην Ελλάδα με τον πλήρη οπλισμό της. Όλες οι δραστηριότητές της θα υπάγονται στις προβλέψεις των   Ελληνικών νόμων, ενώ τα έξοδα  της φιλοξενίας τους θα τα καλύπτει η χώρα μας. Θα ενεργούν από κοινού με τους έλληνες συνοριοφύλακες. 
φωτό απο εδώ


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν, «ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που περνούν τα σύνορα παρουσιάζει σταθερή αύξηση και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική, ιδιαίτερα στα 12,5 χιλιόμετρα κοντά στην ελληνική πόλη Ορεστιάδα». Εκεί είναι ακριβώς που σε πρώτη φάση αναμένεται να αναπτυχθούν τα 300 άτομα της RABIT, καθώς σε εκείνο το σημείο ο Έβρος είναι αρκετά ρηχός με αποτέλεσμα να παρατηρείται το μεγαλύτερο κύμα παράνομης διέλευσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν και θα τεθούν υπό τις οδηγίες των ελληνικών αρχών «για περιορισμένο –όμως-  χρονικό διάστημα».
Από την πλευρά της, η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ δήλωσε «η ροή των ανθρώπων που περνούν παράνομα τα σύνορα έχουν αγγίξει επίπεδα συναγερμού και η Ελλάδα είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση». Την ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης και τη συνεργασία της Κομισιόν είχε ζητήσει με επιστολή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


και σκέφτομαι εγώ..
300 άτομα έλειπαν για να δώσουν λύση στο πρόβλημα;
καλά, γιατί δέν προσλαμβάνουν 300;
έτσι κι αλλιώς απο ότι λέει η είδηση, εμείς θα τους πληρώνουμε..


μήπως ήρθαν για άλλο λόγο τον οποίο θα μάθουμε σε λίγους μήνες;


θα δείξει..
εγώ, χαζός είμαι..

4 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ωχχχχχχ...

Απο τις πιο πονηρες ειδησεις που εχω ακουσει τελευταια.

Καλησπερα.

Greek Rose είπε...

Έχω διαβάσει πως θα έρθουν μισθοφόροι για την αστυνόμευση της Αθήνας,δεν θυμάμαι που το διάβασα.
Σχετικά με τα σύνορα αφενός πιστεύουν πως οι Έλληνες και οι Τούρκοι συνοριοφύλακες τα παίρνουν και κάνουν τα στραβά μάτια αφετέρου έχουν μια καλή πρόφαση να βάλουν πόδι στην Θράκη.

Καλησπέρα:)

Ευρύνοος είπε...

Αντώνη

κι εμένα δέν μου άρεσε πολύ αυτή η είδηση..
σε συνδιασμό με άλλη πληροφορία που θέλει στρατό και αστυνομία να εκπαιδεύονται για αντιμετώπιση εξέγερσης, δέν μου πάει καλά..

καλό βράδυ φίλε μου..

Ευρύνοος είπε...

Greek Rose

αυτό ακριβώς που έγραψα πιό πάνω..
πέρα απο μισθοφόρους, ετοιμάζονται και ντόπιοι..

όσο για τους συνοριοφύλακες, έχω ακούσει πολλά σαν κι αυτά που περιγράφεις..

καλό βράδυ :)